Quick-scan
Na het doornemen van de documenten en enkele intervieuws met medewerkers en of BHV’ers stellen wij een advise op over de stand van zaken met betrekking tot onze bevindingen. Op basis van dit advies kunt u een plan opstellen om de BHV-organisatie, BHV-hulpmiddelen en BHV-documenten te verbeteren
Bedrijfsnoodplan
Een goed bedrijfsnoodplan is cruciaal voor iedere organisatie, en met SecuCare bent u verzekerd van maatwerkoplossingen die afgestemd zijn op uw specifieke behoeften.
Sinds de ARBO-wet met betrekking tot BHV van kracht is (1997) moet een bedrijf naast de BHV-organisatie ook beschikken over een bedrijfsnoodplan. In dit plan is omschreven hoe de BHV georganiseerd is; de procedures bij diverse incidenten en calamiteiten, zowel voor de medewerkers als de BHV’ers; De taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden van de verschillende functies binnen de BHV-organisatie; Informatie voor de hulpdiensten; formulieren en tekeningen. Het ontruimingsplan maakt onderdeel uit van het bedrijfsnoodplan. Een ontruimingsplan werd al voordat de ARBO-wet van kracht werd met betrekking tot BHV door de Gemeente (brandweer) in bepaalde situaties geëist. Een bedrijfsnoodplan is uitgebreider dan een ontruimingsplan. Een bedrijfsnoodplan word took wel eens aangeduid als calamiteitenplan.
BHV organisatie
De BHV-organisatie zal afgestemd moeten zijn op de risico’s, de bedrijfstijden en de compartimentering binnen het gebouw. Op basis van deze factoren doen wij u een voorstel voor de samenstelling van de BHV-organisatie. Ook besteden wij aandacht aan de technische voorzieningen die nodig zijn om de BHV optimaal te laten functioneren.
Van de onveilige situaties worden foto’s gemaakt die weer in de opleidingen gebruikt worden. Het effect hiervan is dat het veiligheidsbewustzijn bij de medewerkers toeneemt.
In combinatie met de risicoinventarisatie zullen we u ook een voorstel doen over het aantal BHV’ers en de (specifieke) opleidingen die zij moeten volgen.
Vluchtwegplattegronden
U dient de medewerkers en aanwezigen in uw pand of op uw terrein te informeren over hoe men moet handelen in geval van een incident of calamiteit. Hiervoor worden de vluchtwegplattegronden gebruikt. Op deze plattegronden is (een deel van) het gebouw te zien, met daarop het interne alarm nummer, waar men zich bevindt, hoe men moet handelen bij verschillende incidenten, waar de blusmiddelen hangen en de vluchtroutes moeten hierop aangegeven zijn. SecuCare kan deze plattegronden voor u tekenen en indien gewenst ophangen.
Door onze voortdurende innovaties kunnen wij onze dienstverlening blijven verbeteren en ervoor zorgen dat uw BHV’ers altijd paraat staan. Met de uitgebreide diensten van SecuCare bent u verzekerd van een veiligere werkomgeving.